
24h Mielen Vaellus.
24h vaellus on ultramatka omaan mieleen.
Ajatus 24h Mielen Vaelluksesta syntyi keväällä 2022. Halusin tehdä jotain merkityksellistä. Halusin auttaa ihmisiä. Halusin yhdistää itselleni tärkeitä asioita.
Valmentajana voin auttaa ihmisiä löytämään voimavaroja, opettelemaan tasapainoa ja rohkaista elämään aktiivista ja hyvinvoivaa elämää. Nämä asiat voivat ennaltaehkäistä ongelmia mielen kanssa. En kuitenkaan osaamisellani voi auttaa niitä, jotka kipeästi tarvitsisivat apua mielen kriiseihin juuri nyt. Siksi päätin että MIELI ry tulee olemaan lahjoitusten kohde.
Minua ovat aina kiehtoneet ihmiset, jotka tekevät erikoisia asioita. Olen miettinyt, että millaisia syitä ihmisillä on ryhtyä erilaisiin extreme- ja ultraharrastuksiin. Olen halunnut kokeilla, miten itse jaksan ja missä omat rajani ovat mutta haluan tehdä sen kuunnellen itseäni, kehoani ja mieltäni. Haluan tuoda sekä itselleni että muille kokemuksen siitä, että pystymme moniin asioihin, vaikka ne tuntuisivat vaikeilta.
Toivoisin, että mahdollisimman monella mielenterveyden haasteista kärsivällä tai kriisin kohtaavalla ihmisellä olisi mahdollisuus nähdä jonkinlainen toivo tai valonkipinä. MIELI ry:n tekemä työ ehkäisevässä mielenterveystyössä ja kriisien aikana on äärettömän tärkeää.
Mieli voi särkyä milloin vain, kenellä vain. Jokaisen kannattaa vahvistaa mieltään ennaltaehkäisevästi ja etsiä jaksamisen rajoissa vahvistuskeinoja myös silloin, kun asiat tuntuvat raskailta.
24 h vaelluksella kävellään tietoisesti, ollaan läsnä askeleen, ympäristön, hengityksen tai tuntemusten avulla. Opetellaan olemaan hetkessä.
Tule sinäkin mukaan kävelemään 24 tuntia vuoden pisimpänä päivänä Pallakselta Ylläkselle (n. 70km). Tule tekemään hyvää vuoden pisimpänä päivänä ja kokemaan mihin pystyt. Tule kulkemaan samalla, kun aurinko ei laske vaan antaa toivoa. Toivoa siinä hetkessä, toivoa tulevasta. Toivoa siitä, että kaikki voisi mennä ihan hyvin.
Tule mukaan auttamaan.
HUOM tapahtuma on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon ja olemme yhteydessä, jos paikkoja vapautuu!
Voit myös seurata tapahtuman valmisteluita ja kulkua avoimessa Facebook ryhmässä!
Käytännön asiat.
Vaellus alkaa 21.6. klo 00.00 Pallastunturin luontokeskukselta. Yhteiskuljetus tullaan järjestämään vaelluksen alkupisteelle Ylläkseltä. Vaellamme 24h putkeen, vauhti on noin 3 kilometriä tunnissa. Ruokataukoja pidetään noin 10 kilometrin välein ja muita taukoja pidetään tarvittaessa. Kävelyä ei tarvitse tehdä muun ryhmän kanssa samaan tahtiin, mutta matkalla on tarkistuspisteitä, joilla varmistetaan että kaikki ovat vielä matkassa mukana. Näillä pisteillä tulee siis olla tiettynä kellonaikana, jotta tiedämme kaikkien olevan kunnossa. Pisteille tullaan järjestämään ylimääräistä vettä ja välipaloja. Tarkempaa tietoa löytyy alempaa tältä sivustolta kohdasta Usein kysytyt kysymykset.
Usein kysytyt kysymykset
-
Vaellus kulkee merkityllä reitillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja osallistujia pyydetään pysymään poluilla.
Suurimpia riskejä ovat rakot, venähdykset ja nyrjähdykset, sekä nestehukka ja hypotermia. Näiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon on hyvä kantaa mukana varusteita.
Järjestäjä on käynyt Wilderness First Aid - eräensiapukurssin. Hätätapauksessa soita numeroon 112 (mieluiten 112 sovelluksen kautta).
Osallistuminen tapahtumaan on omalla vastuulla.
-
Yhteiskuljetus Ylläkseltä Pallakselle lähtee 20. kesäkuuta noin klo 23 (tarkempi aika ja paikka jaetaan osallistujille lähemmin). Vaellus alkaa Pallaksen luontokeskukselta 21. kesäkuuta klo 00.00.
Reitti kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella merkityllä vaellusreitillä. Reitin varrella on tarkistuspisteitä noin 10 kilometrin välein, joissa ryhmä kokoontuu sovittuina kellonaikoina, jos ryhmä ei pysy yhtenäisenä.
Suunniteltu saapuminen Ylläkselle on 22. kesäkuuta noin klo 00.00. Vauhtia ei kuitenkaan tarpeettomasti kiristetä jotta saavumme tasan klo 00.00, vaan kävelemme sopivaa tahtia. Vaelluksen tarkoitus ei ole tarkat kellonajat ja tahti, vaan itse kokemus.
Huomaa että kuljemme luonnosuojelualueella. Noudatamme roskattoman retkeilyn periaatetta, sekä muita kansallispuistojen järjestyssääntöjä (https://julkaisut.metsa.fi/fi/julkaisut/show/1430).
-
Pakolliset varusteet:
omat henkilökohtaiset lääkkeet
vettä vähintään 2 litraa
kuoritakki, tai muu sadesuoja
varatakki ja/tai -paita
matkapuhelin täyteen ladattuna, vesitiiviissä pussissa
laastareita (rakko- ja tavallinen) sekä ideaaliside venähdyksen varalta
Suositellut varusteet:
vaellussauvat (teleskooppimalli paras)
hyttysverkko ja/tai hyttysmyrkkyä
vessapaperia
kompassi ja kartta
ensiapuvälineitä
-
Nukkumatta ei saa lähteä ajamaan takaisin kotiin!
Kanssavaeltajanne.
Tapahtuman idean takana on Elina ja tukena Frank.
Elina on valmentaja, luontoliikuttaja ja melkein valmis liikunta-alan ammattilainen ja mindfulness ohjaaja.
Frank on markkinoinnin ammattilainen, joka on rauhallinen ja ratkaisukeskeinen tilanteessa kuin tilanteessa ja tätäen paras tuki ja turva reissuilla.
Molempia yhdistää rakkaus luontoon, liikuntaan, pieniin seikkailuihin ja ihmisten parhaiden puolien vahvistamiseen.